Wanneer je het Game Panel opent zie je als eerste dit scherm:

In dit scherm kan je de server selecteren die je wilt beheren. Je klikt op de naam van de server die je wilt beheren, en wordt nu automatisch doorgestuurd naar de console.
Hier kan je de console gebruiken om je Minecraft server te beheren.

Omdat de vele opties misschien een beetje verwarrend kunnen zijn doen we even een korte rondleiding:
1: Starten - deze knop zet de server aan.
2: Herstarten - deze knop start de server opnieuw op.
3: Stoppen - deze knop zet de server uit.
4: Kill - deze knop kan je gebruiken als de server niet reageert op de 'Stoppen'-knop. Let op: er is kans op dataverlies bij het gebruik van deze knop.
5: RAM Grafiek - deze grafiek weergeeft het gebruik van werkgeheugen over tijd.
6: CPU Grafiek - deze grafiek weergeeft het gebruik van processorvermogen over tijd.
7: IP/Connectie-Adres - dit veld weergeeft het adres waarmee spelers met de server kunnen verbinden.
8: Server Naam - dit veld weergeeft de naam van de server zoals deze bij RoyaleHosting staat geregistreerd. Deze naam is niet zichtbaar voor spelers, en wordt alleen door RoyaleHosting gebruikt.
9: Support ID - in dit veld staat het zogenaamde 'Support ID'. Dit ID kan je aan onze medewerkers geven wanneer je problemen ervaart. Zo kan ons team - zónder gevoelige informatie - extra snelle ondersteuning geven.
10: Dienst Naam - de dienst die je afneemt bij RoyaleHosting (bijvoorbeeld Minecraft) staat in dit veld.
11: Server Versie - dit veld bevat de versie van de server (als deze herkent wordt door het paneel).
12: RAM Geheugen / Werkgeheugen - hier zie je hoeveel RAM/werkgeheugen de server heeft.
13: Opslag - dit veld laat je zien hoeveel opslag de server kan gebruiken op onze SSD's.
14: Spelers - hier zie je hoeveel spelers er momenteel op de server aan het spelen zijn.
15: Console - hier kan je commando's uitvoeren met het hoogste permissie-niveau op de server.

Bij deze eerste foto kan je 1 t/m 4 en 15 zien, de rest in de tweede foto!

In de de console kan je commando's uitvoeren met het hoogste permissie-niveau op de server. Je kan bijvoorbeeld gebruikers toevoegen aan de whitelist, van de server schoppen of OP (operator rechten) geven. In de console hoef je geen '/' voor je commando te zetten; dit gebeurt automatisch.