Inleiding
Lag kan vervelend zijn op een grote minecraft server, in dit artikel staan een maar tips hoe je deze lag kan verminderen.

Sommige tips kunnen ervoor zorgen dat bepaalde plugins niet optimaal meer werken.

Gebruik een geoptimaliseerde spigot
Paperspigot is een van de beste geoptimaliseerde spigot versies die gratis is maar als je voor de beste prestaties wil gaan raden wij aan om voor een premium spigot te gaan zoals kSpigot (1.12.2) of aSpigot (1.8).

Zorg dat de server geen errors heeft
Sommige plugins zorgen voor lag doordat er fouten in zitten. Probeer ervoor te zorgen dat er geen errors in de console zijn.

Laad je volledige map in
Download de plugin: WorldBorder
Stel een border in (wij raden 10000 blocken aan).
Gebruik het commando: /wb fill
Wacht een tijdje dit kan een aantal uur duren als de wereld groot is. Dit zorgt ook voor lag.

Server Propeties optimaliseren.
Verander de view distance naar een lager getal, dit wil zeggen dat je minder ver kan zien als een speler wij raden 4 aan (lager is beter).
view-distance: 4

Gebruik anti-lag plugins
Clear lag
LimitPillagers (1.14+)
Villager Optimiser (1.14+)
Mob Farm manager (3 Euro)

Verwijder onnodige werelden
Veel servers hebben werelden die ze niet gebruiken deze kan je het beste verwijderen zodat deze chunks niet ingeladen zijn. Wij raden aan om maximaal 5 werelden te hebben.
Ga naar het bestands beheer en verwijder de mappen van de onnodige werelden.
Als je de plugin mutliverse-core hebt moet u /mv remove (wereldnaam) typen.

Gebruik een geoptimaliseerde configuratie voor paper.yml, spigot.yml en bukkit.yml.
Hier kan u zien hoe deze bestanden kan optimaliseren: https://www.spigotmc.org/threads/guide-optimizing-spigot-remove-lag-fix-tps-improve-performance.21726/

Troubleshoot zelf naar lag problemen
Door de command "/timings paste" kan je zien waardoor je server lagged, dit kan soms moeilijk zijn maar dan krijg je een beter idee waarom de server lagged.

Hopelijk heeft dit de lag verhopen. Als er nog altijd problemen zijn kan u contact opnemen met onze support.