Dit kennisbank-artikel gaat over zogenaamd 'vanilla' Minecraft (zonder modificaties). Aangepaste spelversies werken mogelijk anders.

De eerste stap is om Minecraft te openen. In de Minecraft Launcher druk je op 'Play' of 'Spelen' (afhankelijk van je taalinstellingen).

Nu kom je in het beginscherm van Minecraft terecht. Hier druk je op 'Multiplayer' of 'Samen spelen'.

Klik nu op 'Add server' of 'Server toevoegen', zoals te zien in de onderstaande afbeelding.

In het bovenste veld ('Server name' of 'Server naam') vul je de naam in die je wilt zien staan bij de server. Ik vul hier in 'Mijn prachtige server'.
In het volgende veld vul je het IP/Connectie-adres van de server in. Ik vul hier het adres van de server in (wat ik onleesbaar heb gemaakt in de screenshot).

Dan de laatste stap: druk op 'Done' of 'Gereed'.
Tada! Je hebt nu een server toegevoegd aan je serverlijst! 🎉

Om te verbinden met de server kan je voortaan gewoon op de server drukken en op server bezoeken klikken.