Dynmap
Een dynmap is een plattegrond van je wereld op een web applicatie vergelijkbaar met Google Maps maar dan voor Minecraft. Er zijn functies zoals chatten vanaf de dynmap, players zien, caves zien etc. Een dynmap is ideaal voor bvb een kingdom server of een survival server. In dit kennisbank artikel ga ik uitleggen hoe je zelf een dynmap kan instellen voor jouw minecraft server.

Een dynmap kan veel opslag in nemen! Zorg ervoor dat je genoeg opslag hebt.

Download de officiële dynmap plugin vanaf: https://www.spigotmc.org/resources/dynmap.274/

Upload de plugin in uw plugin folder.

Mocht deze stap niet lukken dan kan u hier zien hoe u dit kan doen. https://kennisbank.royalehosting.nl/nl/article/hoe-upload-ik-een-plugin-naar-pterodactyl-1e63gt6/

Copy paste een extra poort op via 'poorten', zorg er ook voor dat u niet de 'primary' poort neemt

U hebt standaard enkel 1 poort, u kan een extra poort aanvragen door een ticket aan te maken op https://royalehosting.nl/submitticket.php

Ga naar de dynmap configuratie door naar het volgende bestand te gaan: plugins ➜ dymap ➜ configuration.txt.

Scroll down tot line 318 met het volgende: 'webserver-port: 8123' verander 8123 met uw eigen poort.

Type uw ip bvb: 185.8.177.17 (deze kan u ook vinden bij 'poorten') in uw browser en plaats uw extra poort daar achter met ':'.
Voorbeeld: 185.8.177.17:25568

Uw dynmap is ingesteld!