Inloggen op ssh?
Al weet je niet hoe je kan inloggen op je ssh, volg dit artikel Hoe log je in op een server via SSH?

Open de ssh

Typ het volgende commando: sudo nano /etc/ssh/sshd_config

De eerste keer dat je dit doet zal ubuntu vragen voor het wachtwoord, dit is het ssh wachtwoord van de user waar je op dat moment op bent ingelogd.

Vervolgens zie je de volgende config

Verander bij ''PermitRootLogin'' prohibit-password naar ''yes''

Verwijder de # voor ''PermitRootLogin''

Druk op cntrl + x enter om de wijzingen op te slaan

Voer het commando uit: sudo -i

Voer het wachtwoord van de royale user in

Voer het volgende commando uit in de ssh passwd

Verander het wachtwoord van de root user naar uw nieuwe gewenste wachtwoord.

Na dat dit gedaan is, voer het commando uit: service sshd restart

Nu hoor je te kunnen inloggen op de root user via de ssh, zie artikel Hoe log je in op een server via SSH?

Indien dit niet lukt helpt ons support team graag!