Artikelen over: VPS

Hoe log je in op een server via SSH?

We gebruiken voor dit artikel het programma PuTTY, Met dit programma kunt u uw server beheren op afstand. PuTTY valt hier te downloaden.

Wanneer u uw dienst heeft gekocht krijgt u inloggegevens toegestuurd via de e-mail.

Open het programma PuTTY om verbinding te kunnen maken.

Klik op het ''Host Name'' veld en zet daar het IP/Connectie-adres van uw dienst neer.

Klik vervolgens rechtsonder op Open om een verbinding te leggen.

Vervolgens krijgt u het volgende te zien:

Gebruik de inloggegevens die je hebt ontvangen bij de aankoop van je VPS.

Let op: het wachtwoord zie je niet tijdens het inloggen, dit is wegens veiligheidsredenen. Je kan dus gewoon je wachtwoord invullen en dan op enter drukken.

Bijgewerkt op: 07/11/2019