In dit artikel is gebruik gemaakt van de RoyaleHosting DNS service op cPanel.

Inleiding:
Als u geen cijfer ip of subdomein wil gebruiken kan u een eigen domein kopen, in dit artikel staat hoe u dit kan linken met uw minecraft server.

Navigeer naar de DNS manager

Druk op 'beheren' achter het domein dat u wil linken.

Maak een 'a record' aan door op 'record toevoegen' te drukken en vervolgens de correcte gegevens in te vullen.
Naam: play.servernaam.nl.
Opnemen: 45.141.247.52 (cijfer ip zonder poort)

Maak een 'srv record' aan door opnieuw op 'record toevoegen' te drukken en vervolgens het type naar 'SRV' te veranderen daarna moet u weer de correcte informatie invullen.
Naam: _minecraft._tcp.play.servernaam.nl. (verander play.servernaam.nl naar uw eigen domein)
Prioriteit: 0
Gewicht: 5
Poort: 12345 (server poort)
Doel: play.servernaam.nl (verander play.servernaam.nl naar uw eigen domein)

U hebt nu uw domeinnaam gelinkt met uw minecraft server, als u alle stappen correct gevolgt hebt dan kan u uw server joinen binnen 10 minuten via uw nieuwe domein.