Introductie
Nginx is software om een webserver te runnen op je vps of dedicated server.
Je kan Nginx ook gebruiken als reverse proxy.

In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je Nginx installeert op Ubuntu 16.04 of 18.04.

Benodigdheden
Een Ubuntu 16.04 of 18.04 vps of dedicated server.

Stap 1 - Nginx installeren

Omdat Nginx beschikbaar is via de apt package manager kan je deze makkelijk installeren op de volgende manier:
sudo apt update
sudo apt install nginx

Stap 2 - Firewall aanpassen

Nadat Nginx is geïnstalleerd gaan we de firewall van je vps of dedicated server aanpassen zodat connecties via het internet zullen worden doorgezet naar je webserver.
Dit doe je door de volgende commando's één voor één uit te voeren:
sudo ufw enable
sudo ufw allow 'Nginx HTTP'

Stap 3 - Nginx opstarten

Om Nginx nu op te starten voer je sudo systemctl enable nginx uit.

Let op: dit kennisbank artikel zal binnenkort nog worden uitgebreid met uitleg over hoe je jouw website verder configureerd.