Gebruik bij een server in offline-modus geen whitelist. Men kan op elkaars gebruikernaam inloggen en zo de whitelist omzeilen.
Gebruikers met OP (Operator rechten) hoeven niet op een whitelist te staan; deze gebruikers kunnen altijd de server bezoeken (óók wanneer ze niet op de whitelist staan).

Om een whitelist te gebruiken op je server moet je als eerste Hoe werkt de console?. Om de whitelist aan te zetten voer je hier het volgende commando uit:
whitelist on

Wil je de whitelist weer uit zetten? Dat kan met dit commando:
whitelist off

Als je de whitelist aan hebt gezet kan je met het volgende commando iemand aan deze whitelist toevoegen (deze persoon kan dan de server bezoeken):
whitelist add [gebruikersnaam]

In het leeggelaten stukje [gebruikersnaam] vul je de gebruikersnaam van de persoon in. Voorbeeld:
whitelist add RoyaleHosting
Dat commando zou de Minecraft gebruiker 'RoyaleHosting' toevoegen aan de whitelist.

Stel je nu eens voor dat je de gebruiker er weer af wilt halen. Dit doe je als volgt:
whitelist remove [gebruikersnaam]

In het leeggelaten stukje [gebruikersnaam] vul je nogmaals de gebruikersnaam van de persoon in. Voorbeeld:
whitelist remove RoyaleHosting
Dat commando zou de Minecraft gebruiker 'RoyaleHosting' van de whitelist af halen.

Wil je zien welke gebruikers er op de whitelist staan? Gebruik dan het volgende commando:
whitelist list